Σε εγρήγορση ο Δήμος Πύλης

Μονή διεκδικεί εκτάσεις του Δήμου Πύλης
Έντονες διεργασίες ξεκινούν στο δήμο Πύλης μετά από την πληροφόρηση για κινήσεις της Ιεράς Μονής “Δουσίκου”(Αγ. Βησσαρίωνα), για οριοθέτηση δασικών εκτάσεων σε περιοχές Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης.

Έντονες διεργασίες ξεκινούν στο δήμο Πύλης μετά από την πληροφόρηση για κινήσεις  της Ιεράς Μονής “Δουσίκου”(Αγ. Βησσαρίωνα), για οριοθέτηση δασικών εκτάσεων σε περιοχές Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης,  όπως του Περτουλίου, Νεραϊδοχωρίου, του συνδιόκτητου Παραμερίου και του οικισμού της Ελάτης, Ξυλοχωρίου.
Όλα αυτά ειπώθηκαν και συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τη δημοτική αρχή να δηλώνει κάθετα αντίθετη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ εκφράστηκαν και φόβοι ότι οι διεκδικήσεις δεν θα σταματήσουν μόνο στις εν λόγω εκτάσεις. Για όλα αυτά λήφθηκε ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, με τους συμβούλους να συμφωνούν ότι θα πρέπει να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε το δασικό καθεστώς να παραμείνει ως έχει και σύμφωνα με τους υφιστάμενους χάρτες.
Για το ζήτημα έλαβαν γνώση και κλήθηκαν σε συμπόρευση από την δημοτική Αρχή οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των παραπάνω περιοχών. Σύμφωνα με την εισήγηση, προς ενημέρωση στο Σώμα, του προέδρου του Δ.Σ. κου Νάκου το ζήτημα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, το 2015, με βάση κάποιες αποφάσεις από την εποχή της τουρκοκρατίας.  Αναμένεται βέβαια και γνωμοδότηση από πλευράς τριμερούς επιτροπής που θα κληθεί να εγκρίνει το αίτημα αποτερματισμού αλλά και τις ενστάσεις που θα κατατεθούν από την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, χαρακτήρισε το ζήτημα πολύ σοβαρό καθώς οι διεκδικούμενες δασικές εκτάσεις αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Πύλης, πολλά είναι τα χρήματα που θα διαρρεύσουν από το ταμείο του Δήμου, πολλά τα χωριά που τα αφορά άμεσα και θα πρέπει το Σώμα από κοινού να ξεκινήσει ενέργειες.