Μουσικοθεατρικό, χορευτικό δρώμενο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα υπερρεαλιστή ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, παρουσιάζεται ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τη συμμετοχή της Σχολής χορού της Μαρίας Βασιλοπούλου, βασισμένο στην ποίησή του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα υπερρεαλιστή ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, παρουσιάζεται ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τη συμμετοχή της Σχολής χορού της Μαρίας Βασιλοπούλου, βασισμένο στην ποίησή του. Η παράσταση εστιάζει στα ποιήματα όπου δίνεται ανάγλυφα η εικόνα της γυναίκας σαν ένας "ομιλών" πίνακας. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να αφουγκραστεί το διάχυτο ερωτικό στοιχείο και την ατμόσφαιρα που αναδύει το ποιητικό του έργο. Με εργαλείο τη θεατρική πράξη και την πρωτότυπη μελοποίηση επιχειρείται μια προσέγγιση στο μεγαλείο της ποίησης ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα, με στόχο πάντα τη βαθύτερη επικοινωνία με την ποίησή του και την μετάδοση της με τον πληρέστερο και ουσιαστικότερο τρόπο στους θεατές.
Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας/Επιμέλεια κειμένων/Απαγγελία: Βίκυ Ιακωβάκη
Πρωτότυπη μουσική & μελοποίηση ποιημάτων/Πιάνο: Παναγιώτης Μαγκλάρας
Πιάνο: Σοφία Λαμπρογιώργου
Φλάουτο/Τραγούδι: Λιάνα Μήνια
Τραγούδι: Αγάθη Λίτσα
Χορογραφίες: Μαρία Βασιλοπούλου, Ελευθερία Μαυροπούλου
Χορός: Βαλκανιώτη Δήμητρα, Κουβελά Ευθυμία, Νάκη Μαρία, Μπέλλου Παναγιώτα, Μπρέντα Ελισάβετ, Πλακιά Αναστασία
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκυ Ιακωβάκη
Παραγωγή: Παναγιώτης Μαγκλάρας
...Γιατί όπως είπε και ο Νίκος Εγγονόπουλος: "Για τον άνθρωπο δημιουργούμε, για να του δώσουμε διέξοδο από τη μοναξιά του, δύναμη να καταργήσει τη μόνωσή του, επικοινωνία, αυτό είναι ό,τι προσφέρει η Τέχνη"
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 5 ΕΥΡΩ
ΜΑΘΗΤΙΚΟ/ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 3 ΕΥΡΩ
άνος.