Μνήμες από τον ματωμένο Απρίλη

«Γιάννης Μπριάζης 29 ετών, Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος 27 ετών, Στέργιος Γάτσας 24 ετών, Απόστολος Τσανάκας 22 ετών και Κώστας Σύρμπας 22 ετών», τα πέντε ονόματα των νέων Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών που η θυσία τους για την ελευθερία λάμπει στην ιστορία των Τρικάλων.

«Γιάννης Μπριάζης 29 ετών,  Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος 27 ετών, Στέργιος Γάτσας 24 ετών, Απόστολος Τσανάκας 22 ετών και Κώστας Σύρμπας 22 ετών», τα πέντε ονόματα των νέων Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών που η θυσία τους για την ελευθερία λάμπει στην ιστορία των Τρικάλων και που τιμήθηκαν χθες από δεκάδες συμπολίτες, μέλη συλλογικοτήτων και κοινωνικών ομάδων της πόλης, στον τόπο της θυσίας τους την πλατεία Ρήγα Φεραίου αλλά και από τις τοπικές αρχές μετά από κάλεσμα του δήμου Τρικκαίων.
73 χρόνια μετά τη μέρα που οι ναζί κατακτητές με τους ντόπιους συνεργάτες τους, κρέμασαν στην πλατεία των Τρικάλων τους πέντε ΕΠΟΝίτες. Πέντε παλικάρια που εντάχθηκαν στις γραμμές της ΕΠΟΝ μαζί με χιλιάδες νέες και νέους και ρίχθηκαν με όλη τους την ψυχή και την καρδιά στη μάχη ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, βάζοντας στην άκρη τα νιάτα τους αλλά πάνω από όλα τον αγώνα για την ελευθερία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής, παρουσιάστηκε και θεατρικό δρώμενο της Πειραματικής Σκηνής του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων με τίτλο, «Πεθαίνω τον Απρίλη» όπως αντίστοιχα συγκινητικό ήταν και το τέλος στο γράμμα του Κώστα Σύρμπα προς τον πατέρα του λίγο πριν το τέλος, που κατέληγε «Ήταν γραφτό να πεθάνω Απρίλη».