Γαλλία: Φωτιά σε καμπ μεταναστών μετά από συμπλοκές - Έξι τραυματίες

Φωτιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρους του καταυλισμού προσφύγων Γκραντ-Σαντ, κοντά στην Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία, ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από συμπλοκές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν παραπάνω από έξι άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της γαλλικής αστυνομίας (CRS) επενέβησαν όταν ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε Κούρδους και Αφγανούς μετανάστες, ακολούθησαν συγκρούσεις, ανάμεσα στους αστυνομικούς και περίπου 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένας μετανάστης τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο έξω από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Τρεις μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς από μαχαίρια.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο αργότερα και έκαψε πολλές από τις ξύλινες καλύβες του καταυλισμού, όπου βρίσκονταν 1.000 ως 1.500 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είναι Ιρακινοί κούρδοι, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος της νομαρχίας δήλωσε ότι 165 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταλύματα σε μικρή απόσταση, καθώς η φωτιά δεν είχε ακόμη κατασβεστεί περί τη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας). Ο καταυλισμός Γκραντ-Σαντ, γνωστός και ως καταυλισμός Λινιέρ, βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δουνκέρκη με το Καλαί.