Μετάβαση Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου και Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προσπαθώντας να γεφυρώσουν τις διαφορές με τους θεσμούς εν όψει του Eurogroup.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που επικαλείται το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των διαβουλεύσεων, οι τρεις υπουργοί ενδέχεται να έχουν επαφές με εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν οριστικοποιηθεί οι συναντήσεις.

Η μετάβαση της ελληνικής ομάδας ερμηνεύεται ως μια ακόμη προσπάθεια να κλείσει -τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο- η συμφωνία ώστε στο Eurogroup της Παρασκευής να καταγραφεί αισθητή πρόοδος και να μην δημιουργηθεί εικόνα αδιεξόδου.

Στις τριήμερες διαπραγματεύσεις θα επιχειρηθεί να κλείσει το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων αλλά και τα εργασιακά προκειμένου στη συνέχεια να διευκολυνθεί και η άμεση επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας. Νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.