Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Θετικές εντυπώσεις άφησε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, από 14 έως 16 Μαρτίου.

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε ως συνεκθέτης στο Περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και κατά γενική ομολογία ήταν μια από τις αξιόλογες παρουσίες της έκθεσης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Μπάρδας και τα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Καρδίτσας Μαρία Αγγελούση και της Π.Ε. Τρικάλων Καλύβα Αναστασία.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Μόσχα κα Ελένη Βακάλη και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου,  ο Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας κ.  Ηλίας Θανασάς, οι σύμβουλοι του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας κ Αικατερίνη Γκίκιζα και Αντωνία Παπαδοπούλου, με τους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων κ. Κ. Μπάρδας συζήτησαν για την καθιέρωση της Θεσσαλίας ως ενός πολυδιάστατου και ανταγωνιστικού προορισμός στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ κατατάσσεται μεταξύ των πέντε δυναμικότερων τουριστικών εκθέσεων του κόσμου και τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τη διεθνή κοινότητα.

Στην έκθεση συμμετείχαν 2.000 εκθέτες από 200 χώρες και πλέον σε ένα χώρο 53.000 τ.μ., ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες. Τις δε εκδηλώσεις κάλυψαν εκατοντάδες δημοσιογράφοι.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιώντας το πρόγραμμα Τουριστικής  Προβολής 2017 και λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά, με στόχο πάντα την απλή, άμεση και αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των προορισμών μας παρουσίασε και ενημέρωσε tour operators και πλήθος ιδιωτών επισκεπτών για την τουριστική φυσιογνωμία και τα δυνατά brand names της περιοχής μας (Σποράδες, Μετέωρα, Όλυμπος, Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου, παράλια Λάρισας, Μαγνησίας, Πήλιο, κ.ά.), τις ξενοδοχειακές υποδομές και τους δυνατούς τρόπους πρόσβασης κυρίως μέσω των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, με τη Θεσσαλία να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των Μετεώρων.  Ο θρησκευτικός τουρισμούς είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ελκυστικός στους Ρώσους λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως  ο ιαματικός, ο συνεδριακός, ορειβατικός κ.ά. αλλά και για τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρονται μέσα από αυτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του  χρόνου, ενισχύοντας έτσι το στρατηγικό μας στόχο για επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν.