Επίσκεψη στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, πραγματοποίησαν οι τρείς Βουλευτές του Νομού Τρικάλων κκ. Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Διευθυντής του Κ.Υ. κος Μάνθος Σκύφτας στις 14 Μαρτίου.

Ο κος Σκύφτας ξενάγησε τους Βουλευτές στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ., όπου είδαν την κατάσταση που βρίσκεται κτηριακά και μηχανολογικά.  Άφησε να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια, ενώ μπορούσε, έχει εγκαταλείψει την Υγειονομική Δομή της Καλαμπάκας, πράγμα που δεν έκαναν για τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Μετέφερε στους Βουλευτές τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, μια προσπάθεια που διαρκεί 2,5 χρόνια τώρα.

Είπε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απουσία μελέτης , γιατί χρήματα θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμη και από Έλληνες της Αμερικής που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν.

Οι Βουλευτές παραδέχτηκαν ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας κτηριακά, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Δεσμεύτηκαν ότι θα πιέσουν την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το Κ.Υ. από την πολυκαιρία και την πλημμελή συντήρηση.

Ο κος Σκύφτας τους ενημέρωσε και για τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αλλά και για τι αναλώσιμα υλικά (αντιδραστήρια, καύσιμα κ.λ.π.).

Εκτός από  τους Βουλευτές από τον κο Σκύφτα ενημερώθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Γιαννάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δήμου και τα μέλη της Τοπικής  Συντονιστικής  Επιτροπής.
Οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και από τον κο Κοντογώγο Γιώργο, υπάλληλο του ΕΚΑΒ, για θέματα που αφορούν την συγκεκριμένη δομή.