Γιορτή κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι είναι από τα λίγα τοπικά προϊόντα που μέσα στα χρόνια, κατάφεραν να καθιερωθούν στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα στο χωριό του Παλαιομονάστηρου του δήμου Πύλης.

Το κρεμμύδι είναι από τα λίγα τοπικά προϊόντα που μέσα στα χρόνια, κατάφεραν να καθιερωθούν στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα στο χωριό του Παλαιομονάστηρου του δήμου Πύλης. Ένα προϊόν, με το οποίο ασχολήθηκαν δεκάδες κάτοικοι του χωριού, χρόνια πριν, και που σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες να συνεχίσει η καλλιέργειά του.
Θέλοντας να τιμήσουν την αγροτική τους παραγωγή, τα μέλη του τοπικού συλλόγου, εδώ και χρόνια διοργανώνουν μια γιορτή που αναδεικνύει τη σημασία να συνεχίσει η παραγωγή του και στο μέλλον. Έτσι, και αυτή τη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Κρεμμυδιού στο Παλαιομονάστηρο στο γήπεδο του χωριού, μια γιορτή στην οποία έσπευσαν εκατοντάδες πολίτες και φέτος.
Παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο που αφορούσε τοπικά έθιμα ενώ χόρεψε και το χορευτικό του Συλλόγου σε παραδοσιακούς ήχου που συνεπήραν τους παραβρισκόμενους. Προσφέρθηκε σε όλους φαγητό με βάσει το κρεμμύδι.
Παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο Βουλευτής  κ. Χρήστος Σιμορέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παύλος Μπόμπορας, κ. Άρης Τζάνης, κ. Ευάγγελος  Αλέκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου, κ. Θωμάς Μπουντζιώλης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λαμπρινή Οικονόμου κ. Νίκος Τόλιας.