Άνοδος των βάσεων στις Τρικαλινές Σχολές και Τμήματα

Η φετινή χρονιά ήταν χρονιά ανατροπών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σημειώθηκαν αρκετές αυξομειώσεις στις βάσεις.

Η φετινή χρονιά ήταν χρονιά ανατροπών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σημειώθηκαν αρκετές αυξομειώσεις στις βάσεις.
Αυτό αποτυπώνεται μέσα από τις βάσεις εισαγωγής, στις σχολές και στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ανακοινώθηκαν χθες το πρωί από το υπουργείο Παιδείας.
Αν και πολλοί υποψήφιοι δυο μήνες πριν εκτιμούσαν ότι εισάγονται σε κάποιες σχολές και τμήματα, κυρίως της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, δεν τα κατάφεραν τελικά από την άνοδο των βάσεων. Άλλοι πάλι που πέρασαν ένα μαρτυρικό καλοκαίρι λόγω της χαμηλής βαθμολογίας που είχαν συγκεντρώσει στα εξεταζόμενα μαθήματα, τελικά χθες ήρθαν να χαρούν καθώς οι βάσεις σημείωσαν πτώση, ειδικά στην Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πύλες των τεχνολογικών ιδρυμάτων ακόμη και με μέσο όρο βαθμολογίας το 4 περίπου.
Σε τοπικό επίπεδο οι βάσεις στις σχολές παρουσίασαν αύξηση, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο ΤΕΙ Τρικάλων, Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ.
Ειδικότερα στο ΤΕΦΑΑ η βάση κινήθηκε στα 15.882 μόρια, όταν πέρυσι άγγιξε 15.834, αύξηση 48 μόρια. Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων στα ΟΠΛΑ η βάση ανήλθε στα 14.562 μόρια όταν το 2016 άγγιζε τα 14.532, αύξηση 30 μορίων. Στα Σώματα η βάση στη ΣΜΥ άγγιξε τα 15.678 μόρια, παρουσιάζοντας αύξηση 333 μόρια, αφού πέρυσι κυμάνθηκε στα 15.345 μόρια.
Τέλος στο ΤΕΙ Τρικάλων η βάση εκτοξεύτηκε, παρουσιάζοντας αύξηση 2.956 μορίων. Συγκεκριμένα την περσινή χρονιά η βάση άγγιζε τα 4.669 μόρια ενώ φέτος τα 7.625 μόρια.