Ελάχιστα 24ωρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία των Τρικαλινών υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων και των οικογενειών τους γύρω από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές και στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία των Τρικαλινών υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων και των οικογενειών τους γύρω από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές και στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία ανάρτησης των βάσεων και των τελικών αποτελεσμάτων, ωστόσο τα σενάρια των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο ότι αυτή προσδιορίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα και το διάστημα 28 ή 29 Αυγούστου με πιθανή ημερομηνία την Δευτέρα 28 του μήνα.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ημέρα που θα τεθεί τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο υπουργείο Παιδείας και στην επίσημη ανακοίνωσή του. Από την πλευρά της η τοπική, εκπαιδευτική διεύθυνση αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις, αν και δηλώνει πανέτοιμη να δεχτεί τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της διεύθυνσης βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να λάβουν και να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα στους διευθυντές των σχολείων.
Στην παρούσα φάση οι υποψήφιοι και οι γονείς τους αγωνιούν για την διακύμανση των βάσεων της φετινής χρονιάς. Τα σενάρια στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν λόγο για αυξομειώσεις.
Καταλυτικό ρόλο ως προς αυτό αναμένεται ότι θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.
Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.
Η αναμενόμενη πτώση στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν οφείλεται μόνο στις πολύ κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και σε εκείνες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπου μόνο το 11,6% περιλαμβάνεται στη βαθμολογική κλίμακα 12-20.
Στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο - με την εξαίρεση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.
Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου - υπενθυμίζεται - έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.