Κ. Αγοραστός: Εμείς μιλάμε με έργα

Ρεπορτάζ με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού φιλοξένησε το ΑΠΕ.

Ρεπορτάζ με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού φιλοξένησε το ΑΠΕ.
Ο κ. Αγοραστός στέκεται στο στρατηγικό περιφερειακό σχεδιασμό πολύ πριν τις φετινές πυρκαγιές πολλές Περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, έχουν εντάξει συγκεκριμένη δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδιασμών να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του και να αποκτήσει νέα οχήματα.
Όπως αποσαφηνίζει ο κ. Αγοραστός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Περιφέρειες λειτουργούν επικουρικά. Δηλαδή, συνδράμουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνοντας γκρέιντερ, χωματουργικά, υδροφόρες κ.α.
Σε ό,τι αφορά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και την απάντηση της ΕΝΠΕ, ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσαφηνίζει: «Καταρχήν οι δήμοι δεν λογοδοτούν στις Περιφέρειες. Εμείς δεν ελέγχουμε τους δήμους. Εμείς διαχειριζόμαστε το 30% περίπου του ΕΣΠΑ και το χρησιμοποιούμε για να γίνονται έργα κυρίως στους δήμους».
«Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια. Όχι τα λόγια» απαντά ο κ. Αγοραστός στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις.