Μεγάλο ενδιαφέρον για την μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Περτούλι

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2017», η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει λαογραφική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Με το φεγγάρι περπατώ…».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2017», η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει λαογραφική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Με το φεγγάρι περπατώ…».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πλατεία του Περτουλίου  το  Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ..
Το θέμα της εκδήλωσης είναι το παραδοσιακό «νυχτέρι», τα ήθη και έθιμα των ανθρώπων της υπαίθρου και όσα διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως οικοτεχνικές εργασίες, τραγούδια, ετοιμασία της προίκας, συνοικέσια,  προετοιμασία για τις γεωργικές εργασίες της επόμενης ημέρας, κ.α.. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου και συμμετέχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Παρά τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να χαρούν την δροσιά των ορεινών μέσα σε συνθήκες καύσωνα, ταξιδεύοντας σε άλλες εποχές μέσα από ένα θέαμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.