Χωρίς κοινή πρόταση για το θέμα των Μετεώρων

Καθοριστικό για τη συνοχή της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, δείχνει να είναι το θέμα του προεδρικού διατάγματος γύρω από τα Μετέωρα.

Καθοριστικό για τη συνοχή της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, δείχνει να είναι το θέμα του προεδρικού διατάγματος γύρω από τα Μετέωρα.
Προχθές το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνέλευση για τον λόγο αυτό, αφού η πρώτη δεν τελεσφόρησε, παρόλο αυτά, ούτε και στην τελευταία συνέλευση στάθηκε δυνατό να προκύψει ένα κοινό κείμενο παρέμβασης και θέσης.
Θέση βέβαια εξόχως σημαντική, αφού με βάση την παρούσα κατάσταση, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε από τη μία να υπάρξει μία πιο ισορροπημένη απόφαση γύρω από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο χώρο των Μετεώρων και από την άλλη, να επιτευχθεί μια σύγκλιση με την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας, που επίσης σε μεγάλο βαθμό μένει διχασμένη γύρω από το θέμα.  Όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις ώστε η υπουργός Πολιτισμού να επισκεφθεί την περιοχή και να συμμετέχει σε ανοιχτό διάλογο στην Καλαμπάκα, κάτι που δείχνει δύσκολο ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατασταλαγμένη άποψη.
Έτσι, με βάση τα όσα ειπώθηκαν και τις εντάσεις, το μόνο κείμενο που μπορεί να σταθεί σε ένα βαθμό ως πρόταση, είναι αυτό που προέκυψε μετά από συζήτηση με τους βουλευτές του κόμματος στα Τρίκαλα, και οι οποίοι, από τη μία θέλουν να διαφυλαχτεί ο χώρος, αλλά από κάθε παρέμβαση όπως τόνιζαν και όποια μορφή κηδεμονίας. Το ζήτημα πάντως, φαίνεται να προκαλεί ρήγματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με πολλά στελέχη να εκφράζουν τις διαφωνίες τους γύρω από αυτό.