Ξεκίνησαν οι εργασίες για την φετινή εμποροπανήγυρη

Ξεκίνησε στην Καλαμπάκα το στήσιμο των παραπηγμάτων για την φετινή εμποροπανήγυρη θα ανοίξει τις πύλες της στις 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 23 Ιουλίου.

Ξεκίνησε στην Καλαμπάκα το στήσιμο των παραπηγμάτων για την φετινή εμποροπανήγυρη θα ανοίξει τις πύλες της στις 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 23 Ιουλίου.
Και φέτος η εμποροπανήγυρη αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετούς εκθέτες ενώ μεγάλη είναι και η προσδοκία για τον κόσμο που θα την επισκεφτεί.
Η διεξαγωγή της όπως και τα προηγούμενα χρόνια είναι το μέρος κάτω από τις γραμμές του ΟΣΕ κάτι που την κάνει εύκολα προσβάσιμη στον καθέναν.
Ως γνωστόν στις 20 Ιουλίου η Καλαμπάκα γιορτάζει όπως τότε που το πανηγύρι του Αι Λιά αποτελούσε το σημαντικότερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.
Βέβαια στην πορεία πολλά πράγματα, που χαρακτήριζαν την ετήσια εμποροπανήγυρη της Καλαμπάκας, άλλαξαν, ωστόσο το άρωμα των παλαιών καλών ημερών της εμποροπανήγυρης παραμένει αναλλοίωτο.
Και πως να μην αλλάξουν πράγματα όταν η τεχνολογική εξέλιξη επέβαλε νέους τρόπους συμπεριφοράς, λειτουργίας και έκφρασης.
Έτσι και το παραδοσιακό παζάρι άλλαξε κι αυτό προσαρμοζόμενο στη σημερινή πραγματικότητα και στις σύγχρονες ανάγκες.
Μπορεί τότε, να ήταν διαφορετικά και με νοσταλγία να τα αποζητούν οι παλαιότεροι αναμφίβολα όμως και η σημερινή εκδοχή του έρχεται να δώσει τον δικό του τόνο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης είναι η δημοπρασία που κάνει ο Δήμος Καλαμπάκας στον χώρο της Εμποροπανήγυρης , προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο που θα κινηθεί. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες που θα τελειώσει και η κατασκευή των παραπηγμάτων , για να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα.
Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμπάκας
Η  Ετήσια  Εμποροπανήγυρη του Δήμου Καλαμπάκας δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένας ζωντανός θεσμός ο οποίος περικλείει, τη δημιουργικότητα των κατοίκων της, καθώς και τη ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ' αυτήν και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε μια έκθεση σύμφωνα με τις σύγχρονές απαιτήσεις βασισμένη στο δίπτυχο παράδοση και ιστορία αποτελώντας το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός του Δήμου μας.
Πολλοί επαγγελματίες θα λάβουν μέρος στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, που έχει καταφέρει να γίνει θεσμός για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής  και των όμορων Δήμων.
Παράλληλα θα λειτουργεί και χώρος αναψυχής με ένα εντυπωσιακό Λούνα Πάρκ, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους για να τους προσφέρει άφθονη διασκέδαση, έτσι ώστε η επίσκεψη στο χώρο να έχει όλα τα στοιχεία μιας εξόδου.
Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγινε παράδοση.
Σας καλούμε  όλους στην  Ετήσια Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας που ανοίγει επίσημα τις πύλες της, την Τετάρτη 19-07-2017 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23-07-2017. Σας περιμένουμε όλους!