Πολυμέτωπες διεργασίες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στο μέσον του, αλλά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα σε πολλά μέτωπα.

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στο μέσον του, αλλά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα σε πολλά μέτωπα.
Στην πρώτη γραμμή το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος των Μετεώρων, αλλά και αυτά της τοπικής αυτοδιοίκησης, που όμως δεν είναι τα μόνα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
Όσον αφορά τα αυτοδιοικητικά πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Λάρισα, στην οποία μίλησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. Κύριο θέμα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν και τρικαλινά στελέχη, ήταν ο νέος νόμος για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, ακόμη και από σχήματα που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των υποψηφιοτήτων, παρότι η συζήτηση σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει.
Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, το αυτοδιοικητικό τμήμα του κόμματος οργανώνεται, ενώ εξελίξεις σε επίπεδο ονοματολογίας δεν υπάρχουν, καθώς σύμφωνα με στελέχη του κόμματος δεν υπάρχει τίποτα ακόμη. Πάντως, αφήνουν να εννοηθεί πως δεν αποκλείονται ευρείες συμμαχίες, όπου αυτό είναι εφικτό, αφουγκραζόμενοι και την ίδια την κοινωνία.
Όσο για το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για τα Μετέωρα, χθες το βράδυ συνεδρίαζε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος με στόχο την κατάρτιση πρότασης. Μία πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στην υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου, η οποία σύμφωνα με τον μέχρι προγραμματισμό αναμένεται στα Τρίκαλα έως τα τέλη του μηνός.