«ΜΗ-TERRA», η κορυφαία παράσταση των τελευταίων ετών στα Τρίκαλα

Ήταν ίσως η πιο ώριμη καλλιτεχνική κίνηση του ΧΟΤ. Ήταν η μουσικοχοροθεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από χορευτές και θεατές ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη.

Ήταν ίσως η πιο ώριμη καλλιτεχνική κίνηση του ΧΟΤ. Ήταν η μουσικοχοροθεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από χορευτές και θεατές ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη. Ήταν η παράσταση που έδεσε τη γη, τη φύση, τη γονιμότητα, και τη μητρότητα με σύγχρονο τρόπο αλλά πάντα μέσα από τον παραδοσιακό χορό και τραγούδι! Γιατί για εμάς, η έμπνευσή μας προέρχεται πάντα από την μελέτη αυτών. Και η Ελληνική παράδοση, είναι ανεξάντλητη σε θεματολογία, αφού έχει εκφράσει τα μεγαλύτερα και τα διαχρονικότερα νοήματα της ζωής!
Μια παράσταση την οποία θαύμασαν  οι χίλιοι και πλέον θεατές που κατέκλυσαν το υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη Ελλάδα. Τόσο η φανταστική έναρξη της παράστασης, η Αρχαία Ελλάδα, η Κρήτη, η Ρούμελη κι η Ήπειρος, η Δράμα, Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, η Δυτική και η Βόρεια Θράκη που με τους χορούς και τα δρώμενα τους αλλά και το υπέροχο και μοναδικό φινάλε που συγκίνησε όλους τους θεατές που αρκετοί έκλαψαν…
Μια παράσταση που όπως έλεγαν στο τέλος θεατές και μουσικοί ήταν για να παρουσιαστεί για το ‘’Ηρώδειο’’ κι αυτό για μας αποτελεί τιμή που αναγνωρίζουν όλοι την ποιότητα των παραστάσεων μας που όχι στα Τρίκαλα, αλλά στην Ελλάδα δεν συναντάς αυτού του επιπέδου.
Μια παράσταση σε ιδέα και σκηνοθεσία της Ραφαέλας Μάνου και καλλιτεχνική επιμέλεια των χοροδιδασκάλων Μάνου Παναγιώτη  και Μάνου Κάτιας-Νανάς. Μοναδική η παρουσίαση και τα κείμενα από τη Ζωή Χατζηθωμά η οποία σε μια ενότητα της παράστασης μαζί με την Κάτια-Νανά Μάνου έκαναν τον κόσμο κυριολεκτικά να συγκινηθεί!
Έλαβαν μέρος εκατοντάδες χορευτές με μοναδικές φορεσιές που έδωσαν χρώμα στη ‘’ΜΗ-TERRA’’με καταξιωμένους μουσικούς της χώρας μας όπως η Φαίδρα Διαμάντη στο τραγούδι, ο Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο, ο Στέφανος Γεωργίου στο Βιολί, ο Σαρακατσιάνος Μάριος στο Λαούτο και το τραγούδι, ο Γαλάνης Βασίλης στα κρουστά, ο Ζώης Μιχάλης στη Γκάϊντα Θράκης, ο Λεκάκης Γιάννης στη Κρητική Λύρα και το τραγούδι, ο Λιονάκης Μιχάλης στο Λαούτο, ο Ζεδαμάνης Νίκος στη Λύρα Δράμας και το τραγούδι, ο Ζεδαμάνης Άγγελος στο Νταχαρέ, ο Τσέρνιος Άγγελος  στη Γκάϊντα και τον Νταχαρέ, που για άλλη μια φορά συνόδεψαν τον Χ.Ο.Τ.  σ’ αυτό το υπέροχο μουσικοχορευτικό ταξίδι.
Ο παραδοσιακός χορός, όχι παρωχημένος δεν είναι, αλλά υπάρχει ολοζώντανος και πάντα ''εντός'' εποχής!!! Αυτό θέλαμε να αναδείξουμε και στην παράσταση 'ΜΗ-TERRA αλλά και σε ότι ακολουθήσει από δω και πέρα! Έχουμε πολλά στο μυαλό μας, πολύ δρόμο και Το Ταξίδι μας συνεχίζεται...
Πολλά Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης  για την υπερπροσπάθεια που πραγματικά έγινε και το αποτέλεσμα φάνηκε!! Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ πρωτοπορεί πάντα σε ιδέες και ανοίγει  με τις μοναδικές του παραστάσεις νέους δρόμους και για άλλους συλλόγους και φορείς που υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό. Και είναι τιμή για τα Τρίκαλα που έχουν ένα τέτοιο σύλλογο στολίδι για τον οποίο μιλά όλη η Ελλάδα.
Μεγάλοι χορηγοί Εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» – ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ ένδυση– Baila είδη  χορού Χορηγοί: Μάρμαρα «ΦΑΛΤΑΚΑΣ», Ζαχαροπλαστεία «ΜΕΛΙΣΣΑ», Αρτοποιεία «Διαλεχτό», Themis Trikaliotis & Co Ανδρικό ντύσιμο, Οπτικά Φλιούκας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ , Café Cups Nine,  ΤΡΟΦΟΖΗΝ Ελ. Μπιλιάλης, ΑΣΣΟΣ ταχυφαγείο, Ντεκόρ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ένα και Κάτι ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ, Glassdrive ΚΕΜΟΣ, Τελετές Μιχ. Παναγιώτου, Cαfe minion, Λογιστικά-Ασφάλειες Σωτ. Σακκάς, Agro Tractor Σβώλος.