Έπεσε η αυλαία για την πλειονότητα των υποψηφίων των ΓΕΛ

Μετά από ένα 12ημερο αγωνίας ολοκληρώθηκαν χθες αργά το πρωί οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων που προέρχονται από τα γενικά λύκεια.

Μετά από ένα 12ημερο αγωνίας ολοκληρώθηκαν χθες αργά το πρωί οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων που προέρχονται από τα γενικά λύκεια.
Όπως είναι γνωστό οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των γενικών λυκείων ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί με το μάθημα γενικής Παιδείας Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Ιστορίας.
Στο νομό Τρικάλων δήλωσαν συμμετοχή 344 υποψήφιοι ενώ στις εξεταστικές αίθουσες προσήλθαν 296 άτομα, με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 9.70%.
Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα.
Βατά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με λίγη ωστόσο προσοχή στο 4ο ζήτημα, κρίθηκαν από την πλειονότητα των υποψηφίων τα θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Ιστορίας.
Μετά την χθεσινή εξέταση ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο πρώτος κύκλος των πανελληνίων εξετάσεων για την μεγαλύτερη μερίδα των υποψηφίων.
Εντωμεταξύ το πρωί της Τετάρτης κλείνει ο εξεταστικός κύκλος και για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που για ένα ακόμη διήμερο θα διαγωνιστούν σε μαθήματα ειδικότητας.
Οι υποψήφιοι αναμένουν πλέον τις βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα στα τέλη του Ιούνη. Ωστόσο λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου ξεκινά η εξέταση στα ειδικά μαθήματα, με το μάθημα των Αγγλικών. Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Σήμερα εξάλλου και στα Τρίκαλα αναμένεται η έναρξη της Υγειονομικής και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Αναφορικά τώρα με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων αναμένονται για μια ακόμη χρονιά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.