Εκδρομή στο Μπρασόβ της Ρουμανίας

Ο Σύνδεσμος Περιβολιωτών Ν. Τρικάλων πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στη μεσαιωνική πόλη του Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Ο Σύνδεσμος Περιβολιωτών Ν. Τρικάλων πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στη μεσαιωνική πόλη του Μπρασόβ της Ρουμανίας, που βρίσκεται στα Καρπάθια όρη στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, σε υψόμετρο 700 μ., έχει πληθυσμό 250.000 κατοίκους και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας.
Η αναχώρηση των εκδρομέων έγινε το απόγευμα της 1-6-2017 ημέρα Πέμπτη, από το τουριστικό γραφείο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» και η άφιξη στο Μπρασόβ έγινε πρωί της Παρασκευής, αφού στο μεταξύ περάσαμε από τα εξαιρετικά θέρετρα Σιναία και Πρεντεάλ. Έτσι κατευθυνθήκαμε στο εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας OLYMPUS, που ανήκει στον όμιλο «ΤΥΡΑΣ» των συμπατριωτών μας Τάκη και Μιχάλη Στ. Σαράντη. Εκεί μας υποδέχθηκε με θέρμη το στελεχιακό προσωπικό της εταιρίας, που είναι όλα Ελληνόπουλα από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, έγινε ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, μας προσέφεραν αναμνηστικά δώρα της Εταιρίας και αφού βγάλαμε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες αναχωρήσαμε για το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης για ξεκούραση. Το βράδυ της ιδίας ημέρας ο Σύνδεσμος παρέθεσε δείπνο στους εκδρομείς, γνωρίζοντας έτσι και την εξαιρετική Ρουμάνικη κουζίνα.
Το πρωί του Σαββάτου επισκεφθήκαμε, πολύ κοντά στο Μπρασόβ, το κάστρο του Μπρασόβ που ο θρύλος λέει ότι εκεί κατοικούσε ο κόμης Δράκουλας (Βλάντ Τσέπες), που όντως ήταν εντυπωσιακό. Το βράδυ η εταιρία OLYMPUS παρέθεσε δείπνο μετά μουσικής στα μέλη της αποστολής σε κεντρική ταβέρνα της πόλης, δείχνοντας έτσι για ακόμη μια φορά το πνεύμα φιλοξενίας που διακατέχει τους αξιέπαινους πατριώτες μας Τάκη και Μιχάλη Στ. Σαράντη.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή πρωί επισκεφθήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο Προϊάνα Μπρασόβ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ρουμανίας, με τις πιο σύγχρονες υποδομές σε αθλητικά κέντρα και μοναδικές ξενοδοχειακές μονάδες. Το βράδυ, παραμονή της αναχώρησής μας, στελέχη της εταιρίας OLYMPUS παρέθεσαν δείπνο στους εκδρομείς, δημιουργώντας μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όλα τα απογεύματα ήταν ελεύθερα για να γνωρίσουμε από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, που είναι πάρα πολλά και καθιστούν έτσι την πόλη του Μπρασόβ ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ρουμανίας.
Γνωρίσαμε το ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα κτίρια, επισκεφθήκαμε τη Μαύρη εκκλησία, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο CORESI, περπατήσαμε τους υπέροχους πλακόστρωτους πεζοδρόμους και θαυμάσαμε τα υπέροχα λουλουδιασμένα μεγάλα πάρκα, στολίδια για την πόλη. Έτσι χωρίς να καταλάβουμε πέρασε τόσο γρήγορα το τριήμερο της παραμονής μας στην πανέμορφη πόλη του Μπρασόβ και ο καθένας χωριστά γεμάτος εμπειρία και γνώση κράτησε για λογαριασμό του την ωραία περιπέτεια που έζησε και φύγαμε αποκομίζοντας τις ωραιότερες εντυπώσεις.
Το πρωί της Δευτέρας 5-6-2017 ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής και με την βοήθεια των προσεκτικών οδηγών μας Ηλία και Γιώργο Καραθανάση φθάσαμε αισίως αργά μεσάνυχτα στα αγαπημένα μας Τρίκαλα.
Ένας από τους ταξιδιώτες