Επίσκεψη στα Τρίκαλα πραγματοποίησε η διοικήτρια Μ. Καραμεσίνη

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Θεσσαλικούς νομούς.

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Θεσσαλικούς νομούς.
Νωρίς το μεσημέρι η διοικήτρια επισκέφτηκε το ΚΠΑ 2 Τρικάλων του ΟΑΕΔ όπου την υποδέχτηκαν η περιφερειακή διευθύντρια κα Όλγα Τσιούρβα και ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος κ. Βασίλειος Τσίπας.
Γενικότερα η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο των άμεσων κι αμφίδρομων επαφών της διοικήτριας με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Κατά την επίσκεψη στο ΚΠΑ 2 Τρικάλων η διοικήτρια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με εργαζομένους της Υπηρεσίας από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόγραμμα της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ που έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία προς όφελος ανέργων, εργαζομένων και υπαλλήλων. Ήδη, όπως ανέφερε η κα Καραμεσίνη οι αλλαγές εφαρμόζονται σε όλα τα ΚΠΑ της χώρας και πλέον διοίκηση του Οργανισμού και εργαζόμενοι ανταλλάσσουν απόψεις για την περεταίρω βελτίωση των υπηρεσιών.
Στόχος των αλλαγών, όπως συμπλήρωσε η διοικήτρια, είναι ο ΟΑΕΔ από μια γραφειοκρατική Υπηρεσία να μετατραπεί σε κοινωνική Υπηρεσία που θα διευκολύνει και δεν θα ταλαιπωρεί εργαζόμενους και ανέργους.
Μεταξύ των στόχων που θέτει η διοίκηση του Οργανισμού και εμπεριέχονται στο νέο οργανόγραμμα είναι η άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, η παροχή συμβουλευτικών Υπηρεσιών καθώς η εξ’ αποστάσεως ενημέρωση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Νέα πρόγραμμα
Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων η κα Καραμεσίνη δεν παρέλειψε να σταθεί και στα νέα πρόγραμμα που κυοφορούνται από τον ΟΑΕΔ και αναμένονται από χιλιάδες ανέργους.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως σημείωσε η διοικήτρια αναμένονται οι προκηρύξεις για προγράμματα απασχόλησης που αφορούν νέους ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με την πρόσληψη ανέργων που θα απασχοληθούν στα Hot Spot. Προσεχώς αναμένεται και το πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55-64 που θα απασχοληθούν με συμβάσεις σε Δήμους και Περιφέρειες.