Η νέα παράσταση έρχεται στο φως και φέρει τον τίτλο ΜΗ-TERRA!

Έτοιμος να «ταράξει» τον καλλιτεχνικό χώρο είναι φέτος ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, αφού η παράσταση που ετοιμάζει φαίνεται να μην έχει προηγούμενο!

Έτοιμος να «ταράξει» τον καλλιτεχνικό χώρο είναι φέτος ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, αφού η παράσταση που ετοιμάζει φαίνεται να μην έχει  προηγούμενο!
Πρόκειται για μια ώριμη και άρτια καλλιτεχνική κίνηση στην πόλη μας, η οποία φέρει τον τίτλο ΜΗ-TERRA, όπου με τη λέξη «Terra» συμβολίζεται η Γη όπως προφέρεται στη λατινική γλώσσα και κάνει ένα όμορφο λογοπαίγνιο με την ελληνική λέξη «μητέρα» που φέρνει στο νου μας τη γονιμότητα.
Εν ολίγοις, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ξεκινά με μούσα του τη Μητέρα-Γη και συνεχίζει με οποιαδήποτε θεοποιημένη μορφή συμβολίζει τη γονιμότητα (είτε πρόκειται για τη Γαία, για τη θεά των όφεων, είτε για τη μαμή του χωριού, είτε για την ίδια την Παναγία κ.α). Γύρω από κάθε τέτοια μορφή που έχει λατρευτεί κατά τόπους, υπάρχει πλήθος παραδόσεων από την Αρχαία Ελλάδα έως και τα νεότερα χρόνια, κάτι που θα αποδοθεί με πρωτότυπο σκηνοθετικό τρόπο, ενώ ένα ιδιαίτερο φινάλε αφιερωμένο στη μητρότητα  αναμένεται να μας καθηλώσει!
Έντονο θα είναι το αρχαιοελληνικό στοιχείο, μετά από πολλές μελέτες που έκαναν οι δάσκαλοι του Χ.Ο.Τ. γύρω από τις τελετές για τη γονιμότητα, τους χορούς  και το τραγούδι στην Αρχαία Ελλάδα ,μια ενότητα που θα αποτελέσει μία από τις πιο συγκινησιακές στιγμές της παράστασης και θα μυρίσει …Ελλάδα!
Η παράσταση σε σκηνοθεσία Ραφαέλλας Μάνου και με τη γενικότερη καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάνου και της Κάτιας Νανάς Μάνου θα πάρει σάρκα και οστά  στο μοναδικό χώρο που μπορεί να στηρίξει τη φετινή θεματολογία, το υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου στις 25 Ιουνίου.
Εκατοντάδες χορευτές, μοναδικές φορεσιές με καταξιωμένους μουσικούς της χώρας μας που για άλλη μια φορά θα γράψουν ιστορία σ’ αυτό το υπέροχο μουσικοχορευτικό ταξίδι του Χ.Ο.Τ.