Γαλλία: Δημοσκοπικό προβάδισμα του κόμματος του Μακρόν

Η στήριξη προς το νεοιδρυθέν κόμμα του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αυξάνεται πριν από τις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive διαπίστωσε ότι το κόμμα του Μακρόν La République En Marche!, μαζί με τους πολιτικούς του συμμάχους, αναμένεται να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό ψήφων κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση στις 11 Ιουνίου.

Από τους 4.600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, το 32% απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν το κόμμα του Μακρόν. Το ποσοστό αυτό είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με παρόμοια δημοσκόπηση στις 11 Μαϊου και κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με δημοσκόπηση της 7ης Μαϊου, την ημέρα δηλαδή που ο Μακρόν επικράτησε επί της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν και εξελέγη νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Με βάση το γαλλικό εκλογικό σύστημα, αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο στις 18 Ιουνίου.