Οικολογική καταστροφή στον Πηνειό

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι.

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι. Δεκάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του ποταμού στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Νομής του δήμου Φαρκαδόνας.
Αν και οι λόγοι που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό φαινόμενο δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Νομής έρχονται αντιμέτωποι μ’ αυτό το θλιβερό θέαμα. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών.
Η δυσοσμία σε όλη την περιοχή γύρω από την γέφυρα είναι έντονη και μάλιστα οι αγρότες της περιοχής καταγγέλλουν ότι εκτάσεις με τριφύλλι που ποτίστηκαν από τα νερά του ποταμού στέγνωσαν λόγω της ρύπανσης του ποταμού. Ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας κ. Κοσμάς Νικολός που διαμένει στη Νομή ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να προστατευθεί ο Πηνειός από τη ρύπανση αλλά και για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Όπως αναφέρει μάλιστα, εκτός από τα νεκρά ψάρια υπάρχει πρόβλημα και με τα ψάρια που ψαρεύονται ερασιτέχνες ψαράδες στις όχθες του Πηνειού. Όπως είπε ίσως αυτά είναι μολυσμένα και επιβαρύνουν την υγεία των ανύποπτων πολιτών που τα καταναλώνουν.
O Πηνειός είναι ο δεύτερος πιο μολυσμένος ποταμός στην Ευρώπη μετά τον Πάδο. Δέχεται αστικά, βιομηχανικά, αγροτικά και κτηνοτροφικά απόβλητα σε όλο το μήκος του. Επίσης σε αρκετούς κατοίκους έχουν εμφανιστεί δερματικές παθήσεις εξαιτίας της επαφής τους με το μολυσμένο νερό. Από τα νερά του ποταμού αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων στους νομούς Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.