Αποφάσισε διαβούλευση για το Προεδρικό Διάταγμα

Συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο με 29 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο με 29 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Με την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για  τα θέματα που συζητήθηκαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.
Διαβούλευση
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου έθεσε θέμα ενημέρωσης αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων τονίζοντας πως κακώς εστάλη το εν λόγω έγγραφο και δεν είναι προσωπική άποψη αλλά άποψη του Δήμου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάϊος Ζιάκας ζήτησε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για να συζητηθεί το θέμα του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την προστασία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ ως και να εξηγήσει ο δήμαρχος την αποσταλείσα επιστολή στην Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
Επίσης η δημοτικός Σύμβουλος Περιστέρα Χαρτοπούλου ζήτησε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να γίνει δημόσια διαβούλευση για το θέμα το σχεδίου προεδρικού διατάγματος. Το ίδιο αίτημα έθεσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Τούλας.
Στο σημείο αυτό η δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Περιστέρα Χαρτοπούλου πρότεινε στο προεδρείο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως τα θέμα του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία του ιερού χώρου των Μετεώρων.
Απαντώντας επί της πρότασης της πραγματοποίησης διαβούλευσης που ετέθη από τους δημοτικούς συμβούλους ο Δήμαρχος κ. Σινάνης πρότεινε να γίνει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και να κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι τοπικοί φορείς χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Αναφορικά με την επίμαχη επιστολή για την οποία κατηγορήθηκε, τόνισε ότι είναι υπερήφανος γι΄αυτήν την επιστολή που είναι προσωπικού χαρακτήρα και δεν είναι άποψη του Δήμου κατηγορώντας τον κ. Σακελλαρίου ότι ενώ μπορούσε εγκαίρως να στείλει απόφαση επί του θέματος δεν το έκανε.
Επί της διαδικασίας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ράντος αναφέρθηκε στην επιστολή της κυρίας Χαρτοπούλου επισημαίνοντας ότι και η ίδια η κυρία Χαρτοπούλου μιλάει για ανάγκη σεβασμού της ιερότητας του χώρου των ΜΕΤΕΩΡΩΝ θέμα για το οποίο συμφωνεί και η δημοτική αρχή.
Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση με τους παριστάμενους αναρριχητές οι οποίοι εγκάλεσαν την δημοτική αρχή για την στάση της στο θέμα κατηγορώντας τον δήμαρχο για προσπάθεια συγκάλυψης.
Σχετικά με την απόφαση επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, ο Δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη  να καλέσει τους τοπικούς φορείς σε δημόσια διαβούλευση εντός ενός μηνός ώστε να κατατεθούν όλες οι προτάσεις επί του θέματος.
Πρόταση της Λαϊκής Ενότητας
Η δημοτική παράταξη Δημοτική Λαϊκή Ενότητα δια του δημοτικού της Συμβούλου κ. Κεραμίδα πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα προβλήματα του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αλλά και για την δημόσια υγεία γενικότερα κάτι που ενέκρινε το Δ.Σ κατά πλειοψηφία μειοψηφούσης της κυρίας Χαρτοπούλου.
Αποφάσεις στα άλλα θέματα
Το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:
Την αίτηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.» για παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου, με τον δήμαρχο να καλεί τους δημότες να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να φανεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Επίσης στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική διαδικασία επί του θέματος καλώντας ο δήμαρχος τον κόσμο για συμμετοχή.
Την υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου «ΡΑΜΜΟΥ» (πρώην υγειονομικός Σταθμός) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταστέγαση του Α.Τ. Καλαμπάκας. Επ΄ αυτού ο δήμαρχος είπε ότι ήδη έχει  έρθει επιτροπή και έκανε αυτοψία του κτηρίου και εισηγείται την χρήση στέγασης του Α/Τ Καλαμπάκας. Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε από τον δήμαρχο να διευκρινίσει τι θα γίνει με την εισφορά σε χρήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που οφείλει στον δήμο Καλαμπάκας.
Την αίτηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη συμβολή του Δήμου μας, σε διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στη πόλη της Καλαμπάκας που σχετίζεται με ήδη εκκλησιαστικών ειδών και λαϊκής τέχνης και θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 – 11 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο «Διβάνι» με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει.
Την  υποβολή Τεχνικού Δελτίου για την καταγραφή των αναγκών των παιδικών χαρών του Δήμου μας.
Την συμμετοχή του Δήμου Καλαμπάκας στην ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ» που σκοπό έχει, όπως είπε ο δήμαρχος, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Όχι στην συμμετοχή του Δήμου ψήφισε ο κ. Κεραμίδας.