Γερμανικές πιέσεις για «τίτλους τέλους» της ποσοτικής χαλάρωσης

Την ώρα που στην Ελλάδα παραμένει ζωντανή η συζήτηση για τον στόχο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση, και ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει να ζητεί «χειροπιαστές αποδείξεις» για την ένταξη της στο πρόγραμμα, αυξάνουν οι πιέσεις από το Βερολίνο για την περιστολή της «πολύ χαλαρής» νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα την περιστολή της πολύ χαλαρής νομισματικής της πολιτικής εάν θέλει να αποφύγει τις καταστροφικές παράπλευρες επιπτώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Γενς Σπαν.

«Εκτός κι αν η νομισματική πολιτική αρχίσει να εξομαλύνεται σύντομα, οι αρνητικές παράπλευρες επιπτώσεις θα γίνουν περισσότερο επιζήμιες», δήλωσε ο Σπαν σε συνέδριο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αναφορικά με την ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη να εξέλθει της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής, όχι με μεγάλη καθυστέρηση», πρόσθεσε.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα την περιστολή της πολύ χαλαρής νομισματικής της πολιτικής εάν θέλει να αποφύγει τις καταστροφικές παράπλευρες επιπτώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Γενς Σπαν.

«Εκτός κι αν η νομισματική πολιτική αρχίσει να εξομαλύνεται σύντομα, οι αρνητικές παράπλευρες επιπτώσεις θα γίνουν περισσότερο επιζήμιες», δήλωσε ο Σπαν σε συνέδριο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αναφορικά με την ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη να εξέλθει της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής, όχι με μεγάλη καθυστέρηση», πρόσθεσε.