Με τους δημοσιογράφους αρχίζουν οι κινητοποιήσεις

Δυναμικές κινητοποιήσεις
Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ακόμα και των ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής.

Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ακόμα και των ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και το σύνολο σχεδόν των επιστημονικών φορέων.
Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια» καθώς και με 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία καθώς και οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί όλα τα μέλη και μη μέλη της, να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία του κλάδου μετά από την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των άλλων Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου.
Σε ότι αφορά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία, το Εργατικό Κέντρο την ίδια ώρα ενώ η Λέσχη Αλληλεγγύης Εργασίας και Πολιτισμού στις 9 και μισή στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.